casajan

casajan

dissabte, 13 de desembre del 2014

Com es va fer el puzzle?

En Jan i la flauta màgica va néixer de la idea de poder fer un conte que es transformés en altres contes, una aventura amb diferents finals possibles (com les dels llibres de Tria la teva aventura!) i que aquesta interactivitat de la narració es traslladés a nivell visual en el joc. Les il·lustracions haurien pogut ser planes, com un dòmino, però van acabar sent aquest laberint en 3D. El fet d'estar dretes fa que mentre muntes els encaixos per una cara la de darrera ja et va quedant muntada, i permet que puguis anar girant  els laberints per mirar els dibuixos ara d'una banda, ara de l'altra, seguint les imatges, com quan passes les pàgines del conte, o com si acompanyéssis en Jan i el Trempat pels caminets. I també que et trobis amb algun espais tancat, com el castell!

El procés de creació del puzzle que acompanya el conte d'En Jan i la flauta màgica va ser molt manual. Després de vàries proves per trobar el format definitiu, la primera maqueta (de cartró, dibuixada i tallada a mà i sense pintar) tenia aquest aspecte:


Les il·lustracions finals, en color, mantenen el traç dels dibuixos fets a mà i la textura d'aquella maqueta de cartró. Ara només calia anar-hi afegint color:


i assegurar-se que al final tot encaixés bé!




2 comentaris:

  1. És molt bonic!, els colors són molt càlids i encertats. Crec qué és una eina creativa i didàctica. Com en puc comprar un si no visc en cap d'aquests llocs on el tenen?

    ResponElimina
  2. Gràcies!!
    El pots comprar online a jugarijugar o a productesdelaterra. Si vols també puc mirar d'enviar-te'n un per correu si em passes la teva adreça per email o missatge a facebook (a part del preu del joc hi hauria les despeses d'enviament). Estic pensant de fer-me una pàgina de prestashop per vendre'l directament, però encara no la tinc.

    ResponElimina